Een bloggende Boeddha? Kan dat wel?

De bloggende Boeddha aan het werk

Je komt ze overal tegen. Bloggers, vloggers noem maar op. Maar een bloggende Boeddha ben ik nog niet eerder tegen gekomen. En daarom besloot ik om er simpelweg zelf één te worden.
Hi, ik ben Mirjam Everhard en heb een praktijk in Mindfulness. Mindfulness in de Zaanstreek heet mijn praktijk voluit. Ik ben een mensen mens en vind het geweldig om allerlei mensen te ontmoeten in mijn praktijk en ook daarbuiten. Maar soms is het tijd voor vernieuwing, verandering of aanvulling. Die tijd is nu gekomen. Mindfulness in de Zaanstreek bestaat al een jaar of 6. Decennia geleden ben ik ooit begonnen als massagetherapeut Een heerlijk beroep. Getrouwd en moeder van 2 volwassen zoons en een eigen praktijk aan huis. Ik ben een gelukkig mens. Of eigenlijk een gelukkige Boeddha. Maar hoe word je eigenlijk een Boeddha. Mijn antwoord is simpel; “iedereen is een Boeddha”. Net zoals iedereen “God” is of “Allah”. Het maakt niet uit hoe je het noemt. In mijn geval ben ik dus een bloggende Boeddha. Momenteel zit ik in het 2e jaar van de opleiding boeddhistische psychologie. Een bijzonder interessante opleiding. En met interessant bedoel ik ook; een moeilijke opleiding maar ook weer makkelijk, een vervelende opleiding maar ook wel heel leuk, een opleiding waar ik al 10x mee wilde stoppen maar ook een opleiding waar mijn hart ligt. Dat klinkt heel tegenstrijdig. Inderdaad. Dat maakt het ook zo bijzonder. In iedereen zit een Boeddha en de Boeddha zit in iedereen. Hoe vaag kan het zijn!  Daarom heb ik besloten om daarover te gaan bloggen. Een blog over mensen zoals jij en ik, met humor, met respect, moet boosheid en ook met vreugde en verdriet. Om te bloggen heb je net zoals in het leven, lef en vertrouwen nodig. Beide “bezit” ik met mate dus gaat het een uitdaging worden. Maar wel een leuke uitdaging want ik vind het heerlijk om te schrijven. Zomaar, over van alles en nog wat. Over het leven en de kansen die het leven biedt. Kortom; de bloggende Boeddha is ontwaakt uit haar/zijn winterslaap. Dat werd wel eens tijd. Aan de website wordt nog hard gewerkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in orde gaat komen. Wordt vervolgd.
Neem gerust een kijkje op Mindfulness in de Zaanstreek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *