Mindfulness is HIP!

Hip!

Mindfulness is tegenwoordig hip. Als je geen mindfulness training hebt gedaan tel je bijna niet meer mee. Even een cursusje of training mindfulness en je weet precies hoe het moet om geen stress meer te ervaren, niet meer te piekeren en moeiteloos kunt omgaan met alle problemen die je tegenkomt. Mmmm………….is dat eigenlijk wel zo? Mindfulness is veel meer dan dat. Veel mensen ervaren een verbetering in hun kwaliteit van leven maar vallen uiteindelijk weer terug in oude patronen.

Ze gunnen zich geen “tijd” meer om te mediteren, ze “vergeten” hoe het is om aandacht te geven aan waar je mee bezig bent. Uiteindelijk worden er allerlei excuses verzonnen waarom mindfulness geen plekje meer heeft in hun leven. Terwijl ze tijdens en ook nog enige tijd na de training uiterst gemotiveerd waren om door te gaan op deze ontspannen nieuwe weg.Mindfulness is een Lifestyle. Als deze levensstijl je bevalt dan kies je er bewust voor om hiermee door te gaan. En natuurlijk kom je valkuilen tegen en beren op je weg maar je kunt hier beter mee omgaan.

Je neemt je gedachten niet meer zo serieus en met problemen ga je anders om. Net zoals je hebt leren lopen door heel veel te oefenen, 10.000x te vallen en ook 10.000x weer op te staan, zo werkt het ook met mindfulness. En uiteindelijk merk je dat je in de Flow komt. Maar dit kost tijd. En tijd hebben we vaak niet dat denken we tenminste. We hebben vaak geen prioriteit. In je vertrouwde comfortzone blijven voelt wel zo bekent en veilig.

Als biodynamisch massagetherapeut en mindfulness trainer/coach blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op mijn vakgebied. Op dit moment volg ik een 3 jarige opleiding Boeddhistische Psychologie. Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. Deze opleiding geeft een hele mooie meerwaarde aan de trainingen, cursussen en de individuele begeleiding die ik geef. Inzicht is daar een onderdeel van. Pas als er inzicht is, is het mogelijk om verandering aan te brengen in je leven. Daarbij kan ik jouw ondersteunen op een ontspannen, respectvolle en vaak ook humoristische wijze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *