Mindfulness

Stel je eens voor, dat je geen stress meer ervaart. Stel je eens voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Stel je eens een rustig hoofd voor. En stel je dan eens voor hoe jouw leven er uit zou zien met mindfulness i.p.v. zonder.

Mindfulness komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme. In het “westen” is er sinds een jaar of 20 steeds meer belangstelling voor. Mindfulness in de Zaanstreek geeft 8 weekse trainingen met als uitgangspunt de Boeddhistische psychologie en filosofie, als één van de weinige in Nederland. Boeddhistische psychologie geeft zeker een meerwaarde aan de standaard 8 weekse trainingen. Je krijgt meer inzicht in hoe het komt dat je steeds in dezelfde patronen blijft “hangen”. Het vele piekeren en malen gaat een andere betekenis krijgen. Je leert hoe je daar anders mee om kunt gaan. Inzicht is de weg naar vernieuwing. Je gaat mindfulness leren beoefenen en toepassen in jouw leven. Op 25 september start er een meditatie training in Wormer. http://www.mindfulnessindezaanstreek.nl/meditatie/

De Mindfulness training is gebaseerd op de Boeddhistische psychologie en het werk van Jon Kabat-Zinn. Hij ontwikkelde een techniek om stress en stressgerelateerde aandoeningen te behandelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer goed werkt bij veel uiteenlopende klachten.  Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan chronische pijnklachten, depressie of een burn-out. Ook als je geen klachten hebt is deze training een prima ondersteuning in je dagelijkse bezigheden.

Zij hebben de training in maart 2019 afgerond.